NAŠE ZNAMKE

Talesmola

Viki je biologinja in umetnica, ki je svojo ljubezen do narave želela razvijati in negovati. Tako je nastal projekt izdelave nakita z odtisom narave. Nakit je izdelan iz nerjavečega jelka in slovenskih nabranih rastlin. Postopek izdelave nakita je dolgotrajen in natančen, kar se odraža tudi pri samem izgledu in kvaliteta unikatnega nakita. 

Studio Mache

Simona je umetnica, ki je pridobila izobrazbo iz oblikovanja keramike in stekla. Od vedno je rada ustvarjala s svojimi rokami in različnimi materiali. Ne omejuje se pri stilih in oblikah, ker jo montono ustvarjane ne navdihuje. Zaradi tega vzgiba doseže najbolj čudovite oblike kermike, ki so nežne, ženstvene, elegantne in hkrati tudi ostre, arhitekturne in moške. Najbolj jo navdihujejo ženske iz njenega življenja, zato imajo njene kolekcije in kosi ženska imena. Ime Mache (Mače) pomeni mačke, ki jih Simona obožuje in so velik del njenega življenja.

Brlogarka

Renata kot ljubiteljica ročnih spretnosti je izdelavo nakita iz polimerne gline začela kot hobi. Ime Brlogarka izhaja iz besedne igre njenega dekliškega priimka Medved. Hobi je kasneje postala služba, kateri se je pridružil tudi njen mož. Njuni izdelki so osupljivo hiperrealistična mini upodobitev sadja, cvetlic, živalic in sladkarij (od potice do monstere veriegate).

Evié

Eva prihaja iz družine umetnic, ki so jo vedno spodbujale k ustvarjanju. Navdihujejo jo čiste linije, zato je v svoje dizajne vključila oblike minimalizma. Njen nakit je dekliaten in primeren za vsako žensko, ki se želi počutiti elegantno in prefinjeno, saj pri izdelavi uporablja brušene školjke, sladkovodne bisere in polimerno glino, v kombinaciji s (pozlačenim) nerjavečim jeklom in srebrom.

Pararok

Manja in Tone izdelujeta nakit iz slovenskega lesa. Vse se je začelo z nakupom laserja, ki se je nato razvil v blagovno znamko. Manja izdelke oblikuje, Tone je kot gozdar prevzel tehnične vidike operiranja s strojem in izbor kvalitetnega lesa. Izdelujeta simpatične motive živali, rastlin, hrane in geometirčne oblike.

Kupala

Oče Florian ustvarja recepte za mila iz različnih naravnih esenc in rastlin, ki rastejo na družinskem vrtu. Inspiracijo vleče iz starih slovanskih običajev iz kjer tudi izhaja ime Kupala (besedna igra kopala), ki predstavlja praznovanje najdaljšega dne v letu in boginjo Kupalo (otrok boga ognja in boginje vode). Eden izmed običajev praznika je, da se ljudje kopajo v vodi, kar je lepo povezano z mili, ki so soimenjaki s praznikom in boginjo.

Flororo

Mateja in Blažka sta že od malih nog prijateljici, ki sta se odločili združiti svoje talente. Tako je nastala kozmetična znamka. Mateja se ukvarja z aromaterapijo in je zasnovala in ustvarila dišeče recepte, Blažka je grafična oblikovalka, ki je izdelkom vdihnila vizualni izgled. Vse sestavine so 100% naravnega izvora in so mišljeno za nego telesa in duha. Vsaka sestavina je previdno izbrana in dozirana za celostno sprotitev živčnega sistema in telesa. 

CenterKontura

Je družba, ki izvaja storitev zaposlitvene rehabilitacije za različne oblike invalidnosti. Ena izmed storitev je tudi ustvarjanje različnih izdelkov, ki jih imamo v našem butiku - čudoviti glineni izdelki, skrbno sešite toaletne torbice in kvalitetni usnjeni copati. 

Voleska

Urška svojo ljubezen do lesa goji že od malih nog. Navdušeno je opazovala svojega dedka-mizarja pri delu. Njen trajnostni nakit je ustvarjen iz dolenjskega masivnega lesa, ročno brušen in pobarvan z ljubeznijo. Prisega na naravno lepoto in abstrakcijo. Najraje ustvarja oblike iz narave, zvezdnega neba, vesolja in geometrične oblike. 

Koncrete

Katarina ustvarja unikaten nakit.  Narejen je iz mešanice cementa, ki je zelo trden in vsebuje naravne pigmente, ki ne povzročajo alergij. Izdelki nastanejo v njeni skicirki in jih nato sama ročno izdela. Ogrlice s cekini, cement z izgledom marmorja, poldragi kamni in uhani oblike mavrice iz polimerne gline so njena specialiteta. Barve, ki jo navdušujejo so zlata, srebrna, črna, bela, siva, terra cotta, olivno zelena in pudrasto roza. 

Anida

Anita je modna in tekstilna oblikovalka, ki se igra z močnimi barvami, "otroškim" stilom in vzorci. Je talentirana oseba, ki ustvarja od oblek do grafičnih dizajnov. V naši ponudbi imamo njene uhančke, kartice, printe, broške in špangice. Vsak njen izdelek pričara nasmeh na obraz. 

Evelina apparel

Eli prodaja svoje kvalitetne izdelke po celem svetu. Na naših policah lahko najdeš spalne maske in gumice (scrunchie). Uporablja zelo kvaliteten material s krasnimi motivi, ki povzdignejo vsak "look" na višji nivo. 

Nina Kovačič

Nino je prvotna pot peljala v smeri fizike, ampak je na koncu pristala v oblikovalskih vodah. Samouka ilustratorka rada ustvarja netradicionalne voščilnice in kartice. Navdihujejo jo komični trenutki, mir in tišina. Večina grafik je digitalnih, črno bele grafike pa rada riše na roko. Velika inspiracija je bil tudi njen sedaj pokojni mačkon Bruno, ki ga lahko najdete v komičnih ilustracijah.

Jagababa

Saša in Mitja sta ustvarila družinsko podjetje, ki dizajnira različne tekstilne izdelke (vrečke za kruh, posodice za kruh, vrečke za nakupovanje, predpasniki, toaletne torbice,...). Z uporabo sitotiska in jezikom vzorca sporočata lokalne zgodbe. Nujni izdelki izražajo okolje v katerem živita in čarobnost, ki jo ponazarjata z imenom Jagababa (slovansko mitološko žensko bitje, čarovnica oz. gozdni duh) Njuna filozofija ustvarjanja, se glasi: lokalno pred globalnim, kakovostno pred cenenim, naravno pred umetnim in izvirno pred kopiranjem. 

Clayelej

Anja je po zaključeni likovni akademiji ustvarila svojo znamko Claylej. Glino rada predstavlja v svoji naravni lepoti z nežnimi dodatki pastelnih barv. Skozi svoje delo želi pokazati lepoto materiala in povdariti preproste oblike. Proces izdelave je dolgotrajen in natančen, ker zahteva dobro poznavanje materialov. 

Petit atelier d' Ursula

Urška izdeluje elegantne in delikatne izdelke iz porcelana, ki je okrašen z majhnimi detajli pikic in nežnih barv. Njeni srebni uhani s porcelanastimi srčki, v kombinaciji z simpatičnimi pikčastimi prstani, so popolni za vsak dan in za gala večerjo.